Arsenal Forması izmir tişört baski

izmir tişört baski

izmir tişört baski

İngiltere Premier League’inde yer alan bir futbol kulübü. Kuzey Londra’daki Holloway semtinde kurulmuştur. İngiltere’nin en başarılı kulüplerinden biri olup, 13 Premier League şampiyonluğu ve 12 FA Kupası şampiyonluğu bulunmaktadır. Arsenal, Premier League’de en uzun süre lider kalma ve bir sezonda hiç yenilgi almadan şampiyon olma ünvanlarını elinde bulundurmaktadır.

Arsenal, 1886 yılında kuruldu ve 1893 yılında, Güney İngiltere’nin ilk takımı olarak Futbol Ligi’ne katıldı. 1930’larda ilk büyük turnuvasını kazanan takım, bu dönemde 5 lig şampiyonluğu ile 2 kupa şampiyonluğu elde etti. Verimsiz geçen savaş döneminden sonra, 1970-1971 sezonunda hem Premier League’i hem de FA Kupası’nı kazanarak 20. yüzyılda bunu başaran ikinci takım oldular. 20 yıl sonra başarılı bir seri daha yakalayıp, yine hem Premier League’i hem de FA Kupası’nı aynı sezonda kazanmışlardır. İleriki zamanlarda, bu başarıyı iki kere daha tekrarladılar ve UEFA Şampiyonlar Ligi’nde finale yükselen ilk Londra ekibi olmayı başardılar.

Kulübün renkleri, geleneksel olarak kırmızı ve beyaz olup, tarihi süreç boyunca değişmeden günümüze kadar gelmiştir. Ancak, kulübün yeri bazı dönemlerde değiştirilmiştir. Kurulduğunda Güneydoğu Londra’daki Woolwich semtinde bulunan kulüp, 1913’te şehrin kuzeyine, Arsenal Stadyumu’nun bulunduğu Highbury’e taşınmıştır. 2006 yılında ise Holloway yakınlarındaki yeni stadyumları olan, Emirates Stadyumu’na taşınmışlardır.

Arsenal, oldukça fazla taraftar kitlesine sahiptir. Diğer kulüplerle sürekli olarak rekabet halindedirler. En önemli rakipleri ise Kuzey Londra’dan komşuları olan Tottenham’dır. Aralarında büyük bir rekabet söz konusudur ve aralarındaki maçlara Kuzey Londra Derbisi denmektedir. Arsenal, ayrıca İngiltere’nin en zengin kulüplerinden birisidir (2008 bütçesi £600 milyondur). Bu zenginliği futboldaki başarısına ve İngiliz futbol kültüründeki yerine borçludur. Kulübe bağlı olarak mücadele eden Arsenal Bayan Futbol Takımı, İngiltere’nin en başarılı bayan futbol ekibidir.